Ekspansjon i eksporfiskeria

Ekspansjon i eksporfiskeria Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Ekspansjon i eksporfiskeria.pdf
ISBN
3542611437264

BESKRIVELSE

Bind II, Ekspansjon i eksportfiskeria, tek for seg perioden frå 1720 til 1880. I løpet av perioden vart fiskeeksporten frå Noreg mangedobla. I tillegg til tørrfisk og tran, som hadde vorte eksportert frå Noreg sidan mellomalderen, vart klippfisk og sild no viktige eksportvarer. Tilverking og sal av eksportfisk skjedde i regi av både kjøpmenn og bønder i ei rekke sentra langs kysten. Folketalet langs kysten auka kraftig utover på 1800-talet, og fiskeeksporten var med på å gjere Noreg til eit relativt rikt land. Norges fiskeri- og kysthistorie er den første nasjonale, helhetlige fiskerihistorien som er skrevet.

Ekspansjon og konsernstrategi går hele veien fra posisjonering innenfor et marked til sammensetning og organisering av porteføljer innenfor et konsern. Boken tar utgangspunkt i strategi... Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise.

Vi starter med en beskrivelse av de naturgitte forutsetninger for liv både over og under vann langs norskekysten. Ekspansjon i eksporfiskeria innbundet, 2014, Norsk (bokmål), ISBN 9788232104253. Bind II, Ekspansjon i eksportfiskeria, tek for seg perioden frå 1720 til 1880.

RELATERTE BØKER