Krigsseilernes barn

Krigsseilernes barn - Oddvar Schjølberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Oddvar Schjølberg
DIMENSJON
6,5 MB
FILNAVN
Krigsseilernes barn.pdf
ISBN
9813972870450

BESKRIVELSE

Krigsseilernes barn er en glemt gruppe i norsk krigshistorie. Som barn av krigsseilerne fikk disse jenter og gutter en oppvekst under svært varierende vilkår. I likhet med sine fedre opplevde flere av disse barna hvordan uvitende og beinharde byråkrater grep direkte og indirekte inn i familienes liv. Mange av barna hadde en flott og stabil barndom, med en far som de ikke kunne merke at hadde vært ut i krigen. Foreldre som hadde ressurser til å hjelpe andre krigsseilere og deres familier. Men Krigsseilerbarnas historie er også historien om barn som opplevde angst og redsel hjemme, barn som tumlet med spørsmål som et barn ikke skal slite med, og som fikk med seg opplevelser i "bagasjen" som et barn burde være forskånet for. Samtidig er det også historien om barn som ble sterke gjennom motgang og mobbing. Som i dag er ressurssterke personer som bruker sine vonde opplevelser på en positiv måte ved å hjelpe andre rundt om i samfunnet vårt. I denne boka møter du et knippe av dem. Alle med forskjellige utgangspunkt. Det er deres egne fortellinger, fortalt av dem selv, med deres egne ord. Det er den usminkede sannheten. Her blir ikke noe trukket fra eller noe lagt til.

Den norske storscorerens tragiske skjebne. Nordmenn i «syndens pøl»: - Sjokkert - Sidesprang er ikke alltid utroskap.

Filmen er på mange måter en oppfølger til Eilert Munch Lund sin tidligere film «Krigsseilerne - med æren i behold». Krigsseilerens barn er en glemt og lite kjent gruppe i norsk krigshistorie. Som barn av krigsseilerne fikk disse barna en oppvekst under svært varierende vilkår.

RELATERTE BØKER