Midler uten mål

Midler uten mål - Giorgio Agamben | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Giorgio Agamben
DIMENSJON
6,30 MB
FILNAVN
Midler uten mål.pdf
ISBN
9789799259445

BESKRIVELSE

Hva er et menneskeliv, og hva er politikkens oppgave? Slike fundamentale spørsmål er den italienske filosofen Giorgio Agamben opptatt av. Han utfordrer selve grunnelementene i vestlig politisk tenkning: våre forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. I en rekke engasjerte og dyptpløyende essay viser han hvilke konsekvenser politikken har for enkeltmennesket, for eksempel i forhold til flyktningspørsmål, internering og politisk unntakstilstand. Agamben har dessuten en visjon om en alternativ politikk som ikke bygger på treenigheten nasjon, statsborgerskap og territorium, men som tar utgangspunkt i menneskenes språklige fellesskap.Midler uten mål er en tvers igjennom original og tankevekkende bok, uansett hvor man selv befinner seg i det politiske landskapet.Nr. 57 i Cappelens upopulære skrifter.

Hør utdrag ... Mål og midler som knyttes til ulike hierarkiske nivåer i en organisasjon. Mål og midler som befinner seg på samme hierarkiske nivå.

Det er på tide å løfte blikket for å få til en ny og bedre avtale med staten, skriver Ap-topper på Nord-Jæren. Ifølge denne formuleringen er det galt å bruke andre mennesker som midler ene og alene for å oppnå dine egne mål. Ethvert menneske har en verdi i seg selv.

RELATERTE BØKER