Krig og sannhet

Krig og sannhet - Arvid Bryne | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arvid Bryne
DIMENSJON
12,71 MB
FILNAVN
Krig og sannhet.pdf
ISBN
4097379746211

BESKRIVELSE

Major Oliver H. Langeland (1887-1958) var sjef for Milorg i Oslo og Akershus under annen verdenskrig. I 1948?49 skrev han to bøker hvor han kritiserte den norske regjeringens handlemåte før, under og etter krigen. Bøkene ble en sensasjon og solgte i kjempeopplag. Det viste seg at et fåtall nordmenn visste hva som egentlig skjedde bak kulissene i det okkuperte Norge de første par krigsårene. Regjeringen Gerhardsen fryktet at kritikken kunne velte hele landssvikoppgjøret, og gikk rettens vei for å få bøkene stanset. Langeland ble frikjent, men bøkene ble forbudt. Siden ble både mannen og saken glemt. Rettsakens mange tusen dokumenter ble unndratt offentlighet i 60 år. De var lenge forsvunnet, men ble funnet igjen i 2010. Arvid Bryne har gått gjennom arkivene med stenografisk gjengitte avhør og rettsreferater. Resultatet er en bok om etterkrigstidens største, dyreste og mest nedrige injuriesak. Det er en bok som gir innblikk i en del av krigshistorien som bare et fåtall kjente og som heller ikke i dag er allmenn kunnskap.

I 1948? 49 skrev han to bøker hvor han kritiserte den norske regjeringens handlemåte før, under og etter krigen. Løgn og sannhet i førkrigstiden. FRIPENN: «Aldri blir det løyet så mye som før et valg, under en krig og etter en jakt.» Krig er fred Frihet er trelldom Uvitenhet er styrke.

Ikke i Danmark, ikke i Norge eller Sverige. Mange hemmeligheter holdes fremdeles skjult og noen har interesse i at det forblir slik.

RELATERTE BØKER