Forestillinger om fortid

Forestillinger om fortid - Sara Brinch, Hege Gundersen, Gunn Ragnhild Bekken, Julianne Rustad, Tonje Sørensen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sara Brinch, Hege Gundersen, Gunn Ragnhild Bekken, Julianne Rustad, Tonje Sørensen
DIMENSJON
3,65 MB
FILNAVN
Forestillinger om fortid.pdf
ISBN
2978734056489

BESKRIVELSE

Historisk fiksjon former - og formes av - våre forestillinger om det som engang har vært. De indre bildene vi har av fortiden skapes av et konglomerat av uttrykk, som for eksempel historieundervisning, avisreportasjer, dokumentarer og lærebøker. Og de dannes ikke minst av våre erfaringer med fiksjonsfilmer og tv-serier. Forestillinger om fortid handler om nettopp disse audiovisuelle uttrykksformene og hvordan de er kilde til innsikt, forestillinger og myter. Filmene Schindlers liste og Saving Private Ryan har bidratt til kollektive forestillinger om andre verdenskrig. Og serier som Vestavind og Mad Men skildrer sekstiårene i Norge og USA på svært ulikt vis. Hvilke virkemidler tar mediene i bruk, hvilke mønstre oppstår, hvilke verdier formidles? Historiske filmer og serier fortolker fortiden. De kan også bidra til en kollektiv minnekultur og til en kommersialisering av historiske epoker og hendelser. I Forestillinger om fortid går forfatterne inn i det som skjer når filmen og fjernsynet bidrar i historiens vev.

Filmene Schindlers liste og Saving Private Ryan har bidratt til kollektive forestillinger om andre verdenskrig. Forestillinger om fortid consists of an introduction and six chapters, each of which is devoted to a specific theme. A bibliography and an index complement the book.

Nasjonsbygging vil si politisk og kulturelt arbeid som har en hensikt til å styrke en… Svaret på spørsmålet om vi kan «feire nasjonen i nasjonalismens tid» er med andre ord etter min mening «ja» - forutsatt at vi er bevisst på hvordan vi gjør det og hva vi vil oppnå med det. Vi skal være opptatt av vår nasjonale fortid og det fellesskapet den har skapt. undersøke hvordan egne forestillinger om fortiden er blitt formet og diskutere hvilke faktorer som gjør at mennesker kan ha forskjellige oppfatninger om fortiden; gi eksempler på og drøfte hvordan utstillinger, minnesmerker, minnedager eller markeringen av bestemte historiske hendelser har betydning for nåtiden; Samfunn og mennesker i tid Dette er altså to begrep som henger veldig tett sammen.

RELATERTE BØKER