Krig og fred på Sri Lanka

Krig og fred på Sri Lanka - Øivind Fuglerud | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Fuglerud
DIMENSJON
9,16 MB
FILNAVN
Krig og fred på Sri Lanka.pdf
ISBN
5555342934594

BESKRIVELSE

Denne boken setter søkelys på et spørsmål norske diplomater var dypt involvert i over lang tid. I perioden 2000-2009 var fredsprosessen på Sri Lanka en av Norges viktigste utenrikspolitiske satsinger. Norge var så sterkt involvert at Erik Solheim sa at dette var «det viktigste norske engasjementet siden vikingetiden». Hensikten med boken er, med det norske engasjementet som bakgrunn, å se nærmere på hvilke konsekvenser den feilslåtte prosessen har hatt og fortsatt har på ulike områder. Tilfellet Sri Lanka illustrerer mange utfordringer ved små staters situasjon i en globalisert verden: det å bygge nasjonal identitet på et politisk system konstruert av kolonimakter, bekjempelse av ekstremisme med vestlige observatørers årvåkne blikk på seg, utvandrede grupper som bygger internasjonale allianser mot opprinnelseslandets myndigheter, en rivning mellom gamle og nye maktsentra i henholdsvis vest og øst. Dessuten har Sri Lanka gjennom sin plassering i det Indiske hav alltid vært av strategisk interesse for stormakter - i dag utgjør disse interessene et svært alvorlig dilemma for landets vei videre.

OD kanaliserer pengene gjennom norske bistandsorganisasjoner. Felles for alle ODs prosjekter, er at de alltid støtter ... Krig og fred - fra NRK Urix 16.

Januar. Januar er generelt en fantastisk måned å besøke Sri Lanka på, for da er det for det meste sol og forholdsvist tørt vær.

RELATERTE BØKER