Ellisif Wessel

Ellisif Wessel - Steinar Wikan | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Wikan
DIMENSJON
4,10 MB
FILNAVN
Ellisif Wessel.pdf
ISBN
4029300613794

BESKRIVELSE

Ellisif Wessel (1866-1949) var en dame forut for sin tid, med egen meninger og et sterkt politisk engasjement. Hun vokste opp i et borgerlig, pietetisk hjem i Oppland, hun dro til Kirkenes med sin mann doktor Andreas Wessel, reiste og fotograferte. Hun fødte flere barn, men ingen vokste opp. Sosialismen grep henne, hun leste og hun skrev, og hun var framfor alt med å stifte fagforeningen i gruveselskapet A/S Sydvaranger. I avisdebattene var hun nærmest uforsonlig. Hennes radikale og sterke holdning gjorde at hun etter hvert ble utestengt. Hjemmet til Ellisif og ektemannen ble et møtested for alt fra de russiske revolusjonære til vitenskapsmenn, kunstnere og forfattere, blant andre Johan Falkberget. Steinar Wikan har gravd fram et enormt kildemateriale, og boka er rikt illustrert med blant andre Ellisif Wessels egne fotografier.

She was born in Østre Gausdal as a daughter of district physician ... Ellisif Wessels fotografier. Vi har en stor samling av Ellisif Wessels (1866-1949) fotografier, og har til enhver tid et utvalg stilt ut.

Klassekampen, julenummer 1912. Du ber om mit fotografi, kjære Klassekamp.

RELATERTE BØKER