Nomade var jeg

Nomade var jeg - Isabelle Eberhardt | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Isabelle Eberhardt
DIMENSJON
8,49 MB
FILNAVN
Nomade var jeg.pdf
ISBN
7231320356486

BESKRIVELSE

Forfatteren og journalisten Isabelle Eberhardt (1877-1904) ble en legende før hun 27 år gammel omkom i den algeriske ørkenen. I dag er hun kjent både for sitt dramatiske liv og som en original og modig forfatter. Eberhardt var en av verdens første kvinnelige krigsreportere og feires i Algerie som nasjonalsymbol. Som tjueåring brøt Isabelle Eberhardt opp fra Europa og reiste til Nord-Afrika. Hun konverterte til islam, og forkledd som mann fikk hun innpass i lukkede miljøer. Den 21. oktober 1904 ble huset Eberhardt oppholdt seg i knust av en styrtflom. Sammen med liket ble det funnet dagbøker, reiseskildringer, skisser og noveller - alt dekket av gjørme. I denne boka er for første gang et bredt utvalg av Eberhardts tekster oversatt til norsk. Boka inneholder også en biografi om en bemerkelsesverdig kvinne. Sigrid Briseid har hovedfag i idéhistorie og arbeider som lektor på Lillestrøm videregående skole.

Gjennom over 26 år som "annerledesbutikk" og førstevalget til norske globetrottere, har det utviklet seg en særegen atmosfære i Nomaden. Hver dag fylles denne atmosfæren av reisedrømmer, eventyrlyst, historier, kunnskap og minner. Pris: 333,-.

Hvordan har livet som digital nomade satt deg i kontakt med lokalbefolkningen på reisene dine? Nomade var jeg da jeg, som helt liten, drømmende betraktet landeveien, den hvite og tiltrekkende landeveien som forsvant, under solen som syntes å skinne sterkere, rett mot det ukjente forlokkende…Nomade vil jeg være hele mitt liv, betatt av skiftende horisonter, fjerne og ennå uoppdagede strøk, for all form for reise, selv til de vanligste og best kjente reisemål, er en oppdagelsesferd. Nomader er folk som på grunn av sitt erverv skifter boplass innenfor et større eller mindre område, og stadig er på vandring. Selv om ordet opprinnelig bare ble brukt om gjeterfolk, er det nå først og fremst bevegeligheten, mangelen på fast bopel, som ligger i begrepet.

RELATERTE BØKER