Rase, etnisitet, nasjon

Rase, etnisitet, nasjon - Stuart Hall | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stuart Hall
DIMENSJON
5,21 MB
FILNAVN
Rase, etnisitet, nasjon.pdf
ISBN
1648118228024

BESKRIVELSE

I denne boka utforsker Stuart Hall det problematiske begrepet «rase» og de beslektede begrepene «etnisitet» og «nasjon». Selv om vitenskapen for lengst har konstatert at menneskeraser ikke finnes i noen egentlig biologisk forstand, er rasetenkning og rasisme fortsatt en måte å klassifisere og utøve makt over mennesker på, som bidrar til å organisere vår virkelighet. På tilsvarende vis skaper forestillinger om etnisitet og nasjon både fellesskap og forskjeller mellom mennesker, og vi må undersøke hvordan disse ideene virker dersom vi skal forstå den verden vi lever i. Denne boka er basert på forelesninger Hall holdt ved Harvard University i 1994, og gir et destillat av hans analyse av rasebegrepet og rasismen. Boka kom ut posthumt i 2017 med tittelen The Fateful Triangle: Race, Ethnicity, Nation.

Et ulykksalig triangel , er oversatt av Inger Sverreson Holmes og inneholder et nytt forord av Sindre Bangstad. Boken er basert på tre Du Bois-forelesninger som Hall holdt på Harvard University i 1994, og som senere ble gitt ut som en bok i 2017 redigert av Kobena Mercer. Kjøp 'Rase, etnisitet, nasjon, et ulykksalig triangel, race, ethnicity, nation' av Stuart Hall fra Norges raskeste nettbokhandel.

Selv om vitenskapen for lengst har konstatert at menneskeraser ikke finnes i noen egentlig biologisk forstand, er rasetenkning og rasisme fortsatt en måte å klassifisere og utøve makt over mennesker på, som bidrar til ... Boken, som har fått den norske tittelen Rase, etnisitet, nasjon. Et ulykksalig triangel , er oversatt av Inger Sverreson Holmes og inneholder et nytt forord av Sindre Bangstad.

RELATERTE BØKER