Veiledet lesing og skriving i begynneropplæringen

Veiledet lesing og skriving i begynneropplæringen - Grethe Klæboe, Dagrun Kibsgaard Sjøhelle | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Grethe Klæboe, Dagrun Kibsgaard Sjøhelle
DIMENSJON
6,62 MB
FILNAVN
Veiledet lesing og skriving i begynneropplæringen.pdf
ISBN
7874090810827

BESKRIVELSE

Veiledet lesing er en mye brukt metode for leseopplæring i norsk skole. Veiledet skriving er mindre kjent, men metoden gir gode resultater, i likhet med veiledet lesing. En grunn kan være at veiledning i små grupper gir rom for individuell tilpasning, slik at hvert barn får akkurat den støtten de trenger for å komme videre i sin lese- og skriveutvikling.Forfatterne av denne boka argumenterer for at veiledet lesing og veiledet skriving bør være parallelle aktiviteter fra første skoledag. Boka presenterer arbeidsmåtene i veiledet lesing og veiledet skriving i sammenheng med det teoretiske grunnlaget for metodene. Egne kapitler viser hvordan man rent praktisk kan gjennomføre arbeidsmåtene i begynneropplæringen. Boka inneholder mange eksempler fra norsk skole og et helt kapittel med forslag til morsomme undervisningsopplegg. Boka er aktuell for lærere, studenter og andre som er opptatt av lese- og skriveopplæring.

Nytt regelverk for behandling av personopplysninger (GDPR) trer i kraft 20. juli 2018.

Veiledet lesing er tilpasset opplæring. Sammendrag fra oppgaven: "Formålet med denne studien er å belyse hvordan begynneropplæring i lesing, med hensyn til bokstavinnlæring og undervisningsmetoder, foregår i den norske skolen.Studien har til formål å belyse både bruk av undervisningsmetoder og progresjon i bokstavinnlæringen. For å innhente data om hvordan lærerne praktiserer begynneropplæringen ble det gjennomført en ... Veiledet lesing er en mye brukt metode for leseopplæring i norsk skole.

RELATERTE BØKER