Om satsteknikken i Arnold Schönbergs musikk

Om satsteknikken i Arnold Schönbergs musikk - Nils E. Bjerkestrand | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils E. Bjerkestrand
DIMENSJON
5,97 MB
FILNAVN
Om satsteknikken i Arnold Schönbergs musikk.pdf
ISBN
9024355081528

BESKRIVELSE

Boken er en av seks som tar for seg ulike stiluttrykk blant noen av det 20. århundrets klassikere. Den belyser den utvikling Arnold Schönberg gikk igjennom fra et senromantisk til et ekspresjonistisk, atonalt språk, og til en seriell organisering av tonematerialet. Boken går også kort gjennom ulike teknikker innenfor tolvtoneteknikken.Gjennom beskrivelser, analyser og oppgaver gir boken innsikt i en av vårt århundres mest markante musikkpersonligheter.Boken er først og fremst tiltenkt studenter på høgskolenivå, men kan også brukes innenfor fordypningsemner i videregående skoler og folkehøgskoler med musikk.

Den velskrevne boken tar også skråblikk på andre kunstarter. Harmonilære, Jazzakkordikk, Arrangering (Norsk Musikforlag 1995, medforfatter Elef Nesheim), seks bøker om satsteknikken til noen av det tjuende århundres klassikere; Debussy, Bartók, Stravinskij, Hindemith, Schönberg og Messiaen (Høyskoleforlaget 1998) og bøkene Fra Debussys fødsel til Schönbergs død. Om veiskiller i ... (Arnold Schönberg, Harmonielehre, 1911) Als Echoraum der Seele vermag die Natur in der Kunst Sehnsüchte und Träume metaphorisch ebenso zu imaginieren wie Irrungen und Täuschungen.

Schönberg utviklet tolvtoneteknikken, som er et av de viktigste bruddene med den tonale musikken. . Kjøp 'Om satsteknikken i Arnold Schönbergs musikk' av Nils E.

RELATERTE BØKER