Nattefokk

Nattefokk - Johan Theorin | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Johan Theorin
DIMENSJON
7,54 MB
FILNAVN
Nattefokk.pdf
ISBN
9329108333302

BESKRIVELSE

Den andre i en serie på fire kriminalromaner fra Öland Når den kraftige stormen som kalles fokk, feier inn over Öland, gjør man best i å holde seg innendørs. Fokket kommer fra nord med snø, is og kulde, og trekker alt med seg på sin vei. Den tidligere fyrvokterboligen Åludden gård med sine to fyrtårn har stått tom i mange år da Katrine og Joakim Westin fra Stockholm kjøper eiendommen. Husene er bygd av tømmer fra et skip som forliste i 1846, og ryktet vil ha det til at det nordre fyret kun lyser natten før noen skal dø.Ekteparet Westin, som har to små barn, har pusset opp boliger før og er ikke det minste overtroiske. Men utpå høsten får de høre en gammel historie om at gården hver jul får besøk av de døde. Nattefokk er en blanding av kriminalroman og spøkelsesfortelling, men også en beretning om sorg - med et like mørkt som spennende handlingsforløp, der trådene samles under et uvær på Åludden gård selveste julenatten.Johan Theorin (født 1963) er journalist. Han har tilbragt alle sine sommerferier på Öland. Nattefokk er den andre i en serie på fire bøker fra Öland. Den første, Skumringstimen, ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste krimdebut i 2007. Johan Theorin utgis i seksten land.

392 + (1) s. Oversatt fra svensk av Kari Bolstad Boken "Nattefokk" inneholder mye av det den unge mannen også snakket om, nemlig den svære himmelen, det vindfeide landskapet, havisen, og altså de ugjennomtrengelige stormene. Nattefokk er en høyst uvanlig blanding av krim og overnaturlige hendelser.

Theorin tviholder på deg og etablerer et miljø, en stemning som gjør at du ønsker at boka aldri må ta slutt. Et av fyrene lyser bare natten før noen skal dø.

RELATERTE BØKER