Om satsteknikken i Claude Debussys musikk

Om satsteknikken i Claude Debussys musikk - Nils E. Bjerkestrand | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils E. Bjerkestrand
DIMENSJON
7,78 MB
FILNAVN
Om satsteknikken i Claude Debussys musikk.pdf
ISBN
3821915052667

BESKRIVELSE

Boken er en av seks som tar for seg ulike stiluttrykk blant noen av det 20. århundrets klassikere. Boken belyser de satstekniske sider ved impresjonismens fremste representant, Claude Debussy. Impresjonismen kan ses både som en forlengelse av romantikken og en nyorientering ut av den, og var med på å igangsette nye stilretninger i vårt århundre. Gjennom beskrivelser, analyser og oppgaver gir boka kunnskap om stilarten, og muligheter til å kunne omforme disse kunnskapene i egen skaping. Boken er først og fremst tiltenkt studenter på høgskolenivå, men kan også brukes innenfor fordypningsemner i videregående skoler og folkehøgskoler med musikk.

Den er tvert imot superskarp. Grunnen til at slike myter oppstår er vel måten man har spilt Debussy på før, tror Austbø.Han understreker særlig det uventede, det brå, i denne musikken.

Den klassiska principen var att ackord och harmonier alltid har en viktig strukturell betydelse, som gör att de inte riktigt kunde användas hur som helst. Claude Debussys musikalske impresjonisme ble ikke skoledannende, men øvde likevel betydelig innflytelse på utviklingen av den nye musikken fra begynnelsen av 1900-tallet. En komponist som Maurice Ravel kan sies å stå Debussy særlig nær gjennom flere av sine verker, selv om han også tilfører klare neoklassisistiske trekk i sin musikk. Musikk av Debussy, Ravel og Berio.

RELATERTE BØKER