Pengene og livet

Pengene og livet - Asgeir Solstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asgeir Solstad
DIMENSJON
6,39 MB
FILNAVN
Pengene og livet.pdf
ISBN
8790926497529

BESKRIVELSE

Boka gir en innføring i økonomisk rådgivning som sosialt arbeid. Det er en kompetanse sosialarbeidere trenger, enten de arbeider i NAV, innen psykisk helsevern eller på andre felt der brukeres privatøkonomi er en utfordring. Forfatteren drøfter hva fattigdom og betalingsproblemer innebærer og presenterer en oversikt over pengenes sosiale betydning i hushold.Boka begynner med pengene og deres sosiale betydning. Etter en redegjørelse for husholdets økonomi og inntektssikring rettes oppmerksomheten mot andre faglige og juridiske rammer for rådgivningen. Til sist belyses krav til saksbehandling og metoder for å gjennomføre økonomisk rådgivning. Denne tredje utgaven er oppdatert på lover, retningslinjer og ny forskning, og er utvidet med nye temaer som betydningen av forbrukslån og kredittkortgjeld og ny framstilling av arbeidsprosessen i økonomisk rådgiving som sosialt arbeid.Et sentralt poeng i boka er å tydeliggjøre pengenes og privatøkonomiens betydning i folks liv. Spesielt ved store endringer i husholdsøkonomien utfordres både selvforståelsen vår og måten vi lever på. Et slikt perspektiv har konsekvenser for rådgivningen, som ikke bare går ut på å finne en mulig økonomisk løsning, men som også handler om å kunne møte mennesker i omstilling.Dette er en viktig bok for studenter ved sosialarbeiderutdanningene, for yrkesgrupper som gir økonomisk rådgivning og for veiledere i NAV.Asgeir Solstad er dosent ved Nord universitet og arbeider med sosialpolitikk og fagutvikling i sosialt arbeid.

Av Kjetil Staalesen Spesialrådgiver i LO , 174 innlegg . Kommentar ... Boka begynner med pengene og deres sosiale betydning.

Nedstengingen av Norge er lakmustesten på om solidariteten er sterk nok til å begrense pandemien. I Pengene og livet blir elevene bevisste på at kunnskap om økonomi gir dem makt til å styre sitt eget liv og til å forandre verden. Forfatteren gir barn og unge praktiske tips om personlig økonomi, og viser hvordan deres økonomi henger sammen med verden rundt dem. Pengene og livet - Tilskudd til litteraturformidling i bibliotekene, 2020-2022 Fritt Ord lyser ut tilskudd à kr 60 000 til formidling og meningsutveksling med utgangspunkt i sakprosa og skjønnlitteratur om økonomi. Pengene og livet «Det er ikke frykten for høyere boligrente som driver folk, ...

RELATERTE BØKER