Stedet i litteraturen

Stedet i litteraturen Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,44 MB
FILNAVN
Stedet i litteraturen.pdf
ISBN
9268130674618

BESKRIVELSE

Boka inneholder artikler fra seminaret Stedet i litteraturen ved Høgskolen i Hedmark, 2007. Artiklene nærmer seg stedet, det lokale og regionale fra mange ulike vinkler, fag og disipliner.

Nyrealisme, også kalt etisk realisme, er en betegnelse på hovedstrømmen av prosadiktning, eller episk (fortellende) diktning, i norsk litteratur fram mot slutten av 1920-årene. ANMELDELSE: Det er ni år siden Bendik Wold, under et foredrag om Kjartan Fløgstad på Kapittelfestivalen, spådde at norsk litteratur i større grad enn før ville ta for seg rommet og stedet. Omkring år 1900 skjedde et betydelig skifte i litteraturen i Europa som ble begynnelsen på modernismen.Mange forfattere opplevde den gryende moderne verden som et kaldt, fremmedgjørende og angstfremkallende sted. Postmoderne litteratur kjennetegnes av metafiksjon, selvbevissthet, ironi, formeksperimenter og blanding av høyt og lavt.Den litterære modernismen var også kjennetegnet av formeksperimenter, men hadde også et mål om å oppnå erkjennelse.Den postmoderne litteraturen har ikke på samme måte dette målet om erkjennelse og forholder seg mer lekent til virkeligheten, sjanger og forfatterrollen. Særemne med problemstilling om hvordan litteratur ble brukt som samfunnskritikk fra 1870 til 1900 med utgangspunkt i "Karens jul" av Amalie Skram, "Karen" av Alexander Kielland og "Et dukkehjem" av Henrik Ibsen. Studium av språklige forhold på et sted eller av språklig utvikling. I likhet med medie-særemner bør språklige særemner støttes av faglitteratur på området.

Og denne forfatteren skuffer aldri! Bjørnstjerne Martinius Bjørnson (født 8. desember 1832 på Kvikne nord for Tynset, død 26.

RELATERTE BØKER