Norske isbreer

Norske isbreer - Olav Orheim | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Orheim
DIMENSJON
4,87 MB
FILNAVN
Norske isbreer.pdf
ISBN
5962320702924

BESKRIVELSE

Dette praktverket er en hyllest til våre isbreer og en reiseguide i norske breopplevelser. Verket gir i tillegg en populærvitenskapelig innføring i isbreenes verden, forteller breenes kulturhistorie og viser hva isbreen røper om historiske klimaendringer. Bli med inn i blåisens magiske verden eller opp i helikopterhøyde og opplev noen av våre mest eksotiske reisemål. Olav Orheim er en internasjonalt kjent bre- og klimaforsker. Professor i glasiologi ved Universitetet i Bergen i 20 år. Direktør ved Norsk Polarinstitutt. Ridder av 1. klasse av Den Kongelige St. Olavs Orden for hans innsats i polarforskningen. Arbeider nå med det Internasjonale Polaråret i Norges forskningsråd.

Av 33 breer i Norge har 28 av disse har smeltet ytterligere det ... Norske klimaforskere mener 1 600 norske isbreer kan smelte helt bort i løpet av de neste 100 årene. Kristin Straumsheim Grønli journalist.

De siste dagenes hetebølge har ført til mye smelting fra landets isbreer. Økende temperaturer kan føre til at flere breer forsvinner helt, ifølge forskere. Dette praktverket er en hyllest til våre isbreer og en reiseguide i norske breopplevelser.

RELATERTE BØKER