Persepolis

Persepolis - Marjane Satrapi | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marjane Satrapi
DIMENSJON
8,33 MB
FILNAVN
Persepolis.pdf
ISBN
6913017732131

BESKRIVELSE

Marjane Satrapi har laget en selvbiogra. i tegneserieform, en klok, morsom og hjerteskjærende fortelling om å vokse opp i Iran. I kraftfulle svarthvitt-tegninger forteller Satrapi om da sjahen ble styrtet, om den islamske revolusjonens seier, og om de forferdelige tapene under krigen mot Irak. Som enebarn av intellektuelle og politisk bevisste foreldre, og oldebarn av en av Irans siste keisere, er Marjanes barndom knyttet til landets historie på en helt spesiell måte. Fjorten år gammel blir Marjane sendt alene til Østerrike, men sliter med å finne en tilhørighet. Hun reiser hjem til Iran etter .re år, og blir der konfrontert med forandringene som har skjedd både i hennes hjemland og i henne selv. Marjane finner etterhvert likesinnede venner, og studerer kunst på universitetet. Men hun begynner å tvile på om det er en framtid i Iran. Persepolis viser med humor og alvor et uforglemmelig bilde av daglig-livet i Iran: de absurde motsetningene mellom det private og offentlige livet, og prøvelsene forbundet med politisk undertrykkelse. Marjanes opplevelser av detroniserte herskere, revolusjonsgardister og revolusjonshelter lar oss lære med henne om dette fascinerende landets historie. Persepolis er et dypt personlig, politisk og originalt verk - rått, ærlig og svært lærerikt. Marjane Satrapi er født i 1969 i Rasht i Iran. Hun vokste opp i Teheran hvor hun gikk på fransk skole før hun reiste til Wien og siden til Strasbourg for å stude-re illustrasjon. Hun bor i Paris. Persepolis ble en stor suksess i Frankrike og resten av verden, og er en av de store klassikerne i moderne tegne-serielitteratur. En bok som på mange måter forandret hvordan man ser på tegne-serier, en bok det undervises i og som stadig figurerer på lister over de beste tegneserie-bøkene. Den kom opprinnelig ut i fire album i årene 2000-2004, og er her samlet komplett i ett bind. Persepolis ble filmatisert i 2007, Marjane Satrapi var selv regissør sammen med Vincent Paronnaud.

Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Persépolis (em grego clássico: Περσέπολις; transl.: Persépolis , lit. "A cidade persa", em persa antigo: Pars; em persa: تخت جمشید; transl.: Tajt-e Yamshidm , lit.: "O trono de Janxide") foi uma das capitais do Império Aquemênida.Encontra-se a cerca de 70 km da cidade iraniana de Xiraz (província de Fars), perto do lugar em que o rio Pulvar desemboca em Cur (Ciro). Persépolis (en griego antiguo, Περσέπολις, Persépolis, literalmente 'la ciudad persa'; en persa antiguo, Pars; en persa: تخت جمشید , Tajt-e Yamshid 'el trono de Yamshid') fue la capital del Imperio persa durante la época aqueménida.Se encuentra a unos 70 km de la ciudad iraní de Shiraz (provincia de Fars), cerca del lugar en que el río Pulwar desemboca en el Kur ... Persépolis (fragmento) 15i59.

Hverdag i absurd verden I løpet av disse årene ble sjahen kastet i den muslimske revolusjonen, og mye av landet blir fullstendig ødelagt av krigen med Irak. Persepolis (oldpersisk: Pārsa, persisk: تخت جمشید, Takht-e Jamshid) ca. 70 km nordøst for den moderne by Shiraz i Fars provinsen i Iran var en ældgammel ceremoniel hovedstad fra det andet iranske dynasti, Achæmenide-dynastiet.De gamle persere kendte byen under navnet Pārsa, "persernes by".Persepolis er den græske form (Πέρσης "perser" + πόλις "by"). Persepolis (2007) on IMDb: Plot summary, synopsis, and more...

RELATERTE BØKER