Det norske Amerika

Det norske Amerika - Sverre Mørkhagen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Mørkhagen
DIMENSJON
10,52 MB
FILNAVN
Det norske Amerika.pdf
ISBN
9541145799256

BESKRIVELSE

Det tredje og siste bindet om den norske utvandringen til Amerika. Det norskamerikanske samfunnet blomstrer på begynnelsen av 1900-tallet. Vern av norsk språk og norske tradisjoner er et samlende motiv, og patriotismen når sitt høydepunkt ved 100-årsjubileet for den norske innvandringen i 1925. Med den økonomiske verdenskrisen blir alt tøffere. USA innfører innvandringsrestriksjoner, den amerikanske drømmen blir med ett fjernere, og stadig flere lengter hjem. Sverre Mørkhagen skriver med autoritet og innlevelse om norskamerikanere som Thorstein Veblen, mistilpasset sosialøkonom kalt «den amerikanske Karl Marx», og sykepleieren Elisabeth Fedde, som hjelper forkomne norske immigranter i New York.

FOTO: Bjørge Stein J Gårdbruker Gene Lystad og kona Catherine har fått oljepumper som nabo i alle himmelretninger. Fra noen av dem får han månedlige ... — Folk seier gjerne dei er av norsk ætt i Amerika, men dei praktiserer det ikkje lenger, meiner Edvard Hoem. Kjøp 'Det norske Amerika, nordmenn i USA og Canada 1900-1975' av Sverre Mørkhagen fra Norges raskeste nettbokhandel.

XII + 464 sider. (400 kr) Det tredje og siste bindet om den norske utvandringen til Amerika.

RELATERTE BØKER