Sykepleiens grunnlag

Sykepleiens grunnlag - Per Nortvedt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Nortvedt
DIMENSJON
3,57 MB
FILNAVN
Sykepleiens grunnlag.pdf
ISBN
3094526680926

BESKRIVELSE

Boken gir en oversiktlig og lett introduksjon til faget for begynnerstudentene på bachelorstudiet i sykepleie.Sykepleiens grunnlag handler om sykepleiefagets filosofiske og etiske grunnlag.Boken utdyper sykepleie som et selvstendig fagområde og sammenligner det med medisinsk behandling og vitenskap. Gjennom de fem kapitlene Sykepleiens historiske og idemessige grunnlag, Sykepleie og medisin sammenvevd og adskilt, Sykepleiens kunnskapsgrunnlag, Sykepleievitenskap og kunnskapsutvikling og Sykepleiens moralske grunnlag, presenterer Nortvedt den faghistoriske utviklingen og viser hvordan forskning og helsepolitiske beslutninger påvirker sykepleiernes selvforståelse. Ved hjelp av illustrerende eksempler fra praktisk omsorg og pleie av pasienter utdyper Nortvedt sykepleiefagets kunnskapsgrunnlag og etikk.Boken gir en oversiktlig og lett introduksjon til faget for begynnerstudentene på bachelorstudiet i sykepleie. Nortvedt gir med denne boken et solid bidrag til forståelsen av sykepleien som fag, profesjon og praksis.Boken er skrevet for bachelorstudenter i sykepleie.

1.4 Sykepleieren holder seg oppdatert om forskning, utvikling og dokumentertpraksis innen eget fagområde og bidrar til at ny kunnskap anvendes i praksis. Sykepleiens grunnlag handler om sykepleiefagets filosofiske og etiske grunnlag. Boken utdyper sykepleie som et selvstendig fagområde og sammenligner det med medisinsk behandling og vitenskap.

Denne tradisjonen kan føres tilbake til Florence Nightingale (1820-1910), som midt på 1800-tallet skisserte en rekke prinsipper for utøvelsen av sykepleie og utviklingen av ... Den praktiske nytten av sykepleieteori ved selve utøvelsen av sykepleie, framholdes av de som påpeker nettopp sykepleiens praktiske dimensjon som viktig (3). Vi ønsket å se på hvordan en ny pedagogisk tilnærming til emnet sykepleiens vitenskapelige grunnlag kunne bidra til økt engasjement blant studentene. Pris: 319,-.

RELATERTE BØKER