Fra valg til velferd

Fra valg til velferd - Inger Marie Stigen, Kristoffer Kolltveit, Marte Slagsvold Winsvold | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inger Marie Stigen, Kristoffer Kolltveit, Marte Slagsvold Winsvold
DIMENSJON
3,10 MB
FILNAVN
Fra valg til velferd.pdf
ISBN
4519006813481

BESKRIVELSE

Fra valg til velferd gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i stats- og kommunalkunnskap. Boken tar utgangspunkt i at det norske politiske systemet kan forståes som en demokratisk styringskjede, bestående av folket, de folkevalgte organene og forvaltningen på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå. Bokens tittel illustrerer denne styringskjeden - som går fra valg til velferdstjenester, i vid forstand. Boken viser gjennom konkrete eksempler hvordan politikkutvikling foregår i praksis - fra opinionsdannelse, via valg på ulike arenaer, til beslutninger og iverksetting. Private og frivillige aktører inngår i stadig større grad i dette samspillet, der samarbeidet mellom ulike organisasjoner og styringsorganer på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, avgjør hvor godt det demokratiske systemet fungerer.Offentlig politikk regulerer og legger rammebetingelser for alle deler av samfunnet. Boken retter seg derfor ikke bare mot studenter i statsvitenskap og ulike profesjonsutdanninger, som primært utdanner seg for en karriere i offentlig sektor. En like viktig målgruppe er studenter innenfor økonomisk/administrative utdanninger og ledelsesfag som sikter mot jobber i private bedrifter eller frivillig organisasjoner.

Forslaget legges ut til alminnelig ettersyn i minst to uker. For velferdsstaten har sammen med Defacto samlet erfaringer fra fem storbykommuner som har tatt opp kampen mot velferdsprofitørene. I rapporten "Veien til profittfri velferd.

Les tester og omtaler før du kjøper. Specs: Pocket, Inger Marie Stigen, Innføring i stats-... Forlagets omtale: Fra valg til velferd gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i stats- og kommunalkunnskap.

RELATERTE BØKER