Muslim i Norge

Muslim i Norge - Sissel Østberg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sissel Østberg
DIMENSJON
7,15 MB
FILNAVN
Muslim i Norge.pdf
ISBN
2310598044590

BESKRIVELSE

Boken drøfter hvordan identitet skapes og utvikles i det flerkulturelle Norge. Mange av prosessene som beskrives er felles for alle ungdommer, mens noen er spesifikke for norsk-pakistanere. Hva religionen kan bety i denne prosessen er spesielt i fokus. Mest av alt dreier boka seg om hverdagslivet, og ungdommenes forhold til det annet kjønn, forholdet til alkohol og andre sider ved ungdomskulturen blir også belyst. Med litteraturliste og register.

Størst andel og antall muslimer finner vi i og nær Oslo. Antallet muslimer ved inngangen til år 2016 antar vi er mellom 148 000 og 250 000, mellom 2,8 og 4,8 prosent av folketallet. Islam er den yngste av verdensreligionene og ble til på Den arabiske halvøy på 600-tallet evt.

Islam er en aktivt misjonerende religion og i sterk vekst. I likhet med kristendom og jødedom er islam en monoteistisk religion, der det bare finnes én Gud (Allah). Bente Puntervold Bø: "Muslimer i Norge"; i Kontrast 1979:6, s.46-51.

RELATERTE BØKER