Landshøvding og samlingsmann

Landshøvding og samlingsmann - Nils Henning Hontvedt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils Henning Hontvedt
DIMENSJON
11,94 MB
FILNAVN
Landshøvding og samlingsmann.pdf
ISBN
4192200837842

BESKRIVELSE

OLE OLSEN LIAN er en av de mest ruvende lederne Landsorganisasjonen i Norge (LO) har hatt. Lian ble leder av LO i 1906, og gjenvalgt på alle kongresser til han uventet døde i 1925. Han kjempet for faglige rettigheter, lønn og normalarbeidsdag gjennom krevende forhandlinger og bitre arbeidskonflikter. Mest krevende var nok de interne stridighetene i arbeiderbevegelsen. Lian måtte forholde seg til en sterk faglig opposisjon fra 1911 og opprivende partisplittelser tidlig på 1920-tallet. Hans bærende idé gjennom hele striden var å holde fagorganisasjonen samlet. Denne boka ser nærmere på Lians lederrolle i denne perioden. Vi kommer tett på en LO-leder som er offensiv i møtet med opposisjonen, men samtidig overraskende imøtekommende overfor kritikerne der han finner det faglig forsvarlig. Forfatteren bruker nye kilder for å gi et så nært og utfyllende bilde som mulig. Lian etterlot seg en samlet fagorganisasjon og etablerte trepartssamarbeidet ved Rikskonferansen i 1925, en ordning som har preget norsk samfunnsliv og i dag er en viktig del av «den norske modellen».

Og denne forfatteren skuffer aldri! Kjøp Landshøvding og samlingsmann fra Bokklubber OLE OLSEN LIAN er en av de mest ruvende lederne Landsorganisasjonen i Norge (LO) har hatt. Lian ble leder av LO i 1906, og gjenvalgt på alle kongresser til han uventet døde i 1925.

Gatenavnet Ole Lians vei eller Ole Lians veg har for øvrig ikke så mange andre byer og tettsteder i landet heller - så vidt jeg veit fins det bare oppkalt veistubber etter ham i Lørenskog kommune, i Gjøvik by og på Jeløya i Moss. Landshøvding og samlingsmann. Nils Henning Hontvedt.

RELATERTE BØKER