Skipshunden Bamse

Skipshunden Bamse - Angus Whitson, Andrew Orr | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Angus Whitson, Andrew Orr
DIMENSJON
9,24 MB
FILNAVN
Skipshunden Bamse.pdf
ISBN
2625906845930

BESKRIVELSE

Dette er historien om et av de mest kjente dyrene fra andre verdenskrig - den nesten hundre kilo store norske sanktbernhardshunden Bamse. Bamse ble etter hvert kjent som "den største hunden i de allierte styrkene". Han var en vennlig kjempe - over seks fot høy når han reiste seg opp på to bein, med en kraftig og muskuløs kropp på nesten 100 kilo. Da andre verdenskrig brøt ut i 1939, ble Erling Hafto beordret ut som skipssjef om bord i minesveiperen "Thorodd". Oppdraget var å patruljere langs kysten av Nord-Norge. Bamse fant raskt plassen sin fremme i baugen, ved siden av skytteren og med en spesiallaget hjelm som skulle gi beskyttelse mot fiendtlig ild. Den uselviske trofastheten han utviste overfor Hafto og resten av besetningen, gjorde ham raskt til skipsmaskot og et symbol på hell. "Thorodd" hadde base i Dundee og Montrose i Skottland, og Bamse ble raskt kjent i bygatene der. Han sørget for at kameratene hans kom seg hjem fra puben i tide, han hadde eget klippekort på bussen, stanset slåsskamper og deltok i fotballkamper - for å nevne noe.

Bamse skal ha reddet 2 liv. The sea dog Bamse var a mascot for the Norwegian navy during the WW2.... Artikkelen er skrevet av frilansjournalist Tove Andersson Vi er i Honningsvåg.

Bamse ble etter hvert kjent som 'den største hunden i de allierte styrkene'. Skipshunden Bamse, som har vært død i over seksti år, blir det nye symbolet på norsk-skotsk vennskap. Skipshunden Bamse oversettelse i ordboken norsk bokmål - engelsk på Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Bamse fikk så først sitt eget tegneserie blad i 1973.

RELATERTE BØKER