Farvel Norge

Farvel Norge - Sverre Mørkhagen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Mørkhagen
DIMENSJON
12,7 MB
FILNAVN
Farvel Norge.pdf
ISBN
5045279408415

BESKRIVELSE

For første gang på 60 år kommer en samlet fremstilling av den norske utvandringen til Amerika - en råbarket historie fylt av vilje og håp, offer og savn, en historie alle norske familier har et eierskap til. 17. mai 1837 sto enken Gro Jonsdatter Rue med sønnen sin ved Tinnsjøen i Telemark. Sammen med 57 sambygdinger skulle hun legge ut på den lange reisen til Amerika. Gro var en av de første som utvandret fra Norge til Amerika. Nærmere en million nordmenn skulle følge i hennes fotspor. Sverre Mørkhagen skildrer denne gigantiske folkeflyttingen i full bredde. Vi kommer tett inn på enkeltmenneskers dramatiske liv og får ny innsikt i hva som drev dem over havet. Det har vært forsket mye på denne viktige perioden i norsk historie, og forfatteren har på en imponerende måte overført disse funnene til god fortellekunst. Boka er rikt illustrert. Andre bind, om innvandrernes skjebne i Amerika, utkommer i 2011.Se forfatteren fortelle om boka her:

Kjøp boken Farvel Norge av Sverre Mørkhagen (ISBN 9788205508286) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr.

2011 18:31. smp-stories-top-widget "HVORFOR?" er spørsmålet folk rundt lunsjbord og middagsbord vil stille seg i dag. Farvel Stavanger, farvel Norge.

RELATERTE BØKER