Om våren

Om våren - Karl Ove Knausgård | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karl Ove Knausgård
DIMENSJON
7,12 MB
FILNAVN
Om våren.pdf
ISBN
1419495833724

BESKRIVELSE

"Om våren" er tredje bind i en personlig encyklopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til hans nyfødte barn. I denne romanen følger vi en far og hans tre måneder gamle datter gjennom en dag om våren, fra soloppgang til solnedgang. Romanen handler om den strøm av små hendelser som utgjør våre liv, og om den himmelen våre liv utspiller seg under. Om våren er en roman om livets begynnelse, om lyset, men også om mørket. "Om vinteren gikk vi i mørket, langt unna det første lyset som kunne vise seg som en blek stripe i horisonten, og om himmelen var skyfri da, føltes det som om vi befant oss midt ute i universet et sted, blant stjerner og planeter, mens lyset i sommerhalvåret likesom løftet fram det som var her, markene og trærne, jorden og gresset, tettere og rikere jo nærmere midtsommer vi var. Nå var det fortsatt noe sparsommelig over alt, landskapet var uten den dype fylden sommeren kom med, trærnes grønne var ennå bare et skjær, for slik er april: knopper, spirer, uvisshet, nøling. April befinner seg mellom den store søvnen og det store spranget. April er lengselen etter noe annet, hvor det andre ennå er ukjent."

Gjøkhumler - Om de ikke er tyvhomler da, eller gjøkhumler som vi også kaller dem. De legger nemlig egg i andre humlereir, og får andre humler til å foreta oppfostringa. Våren, årstiden mellom vinter og sommer, regnes vanligvis fra en tid noe før vårjevndøgn til noe før sommersolverv.

Selv med en liten hage får du plass til noen av vårens vakreste, som praktgullbusk, prydeple og junisøtmispel. PLANTE UTE OM VÅREN: Våren vekker liv i blomsterbedet, men den kan også ta knekken på plantene du setter ut. I artikkelen under får du vite hvorfor dette kan skje, og hva du kan gjøre for å beskytte uteplanter om våren.

RELATERTE BØKER