Per Kleiva

Per Kleiva - Merete Hovdenak | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Merete Hovdenak
DIMENSJON
6,60 MB
FILNAVN
Per Kleiva.pdf
ISBN
3311004133966

BESKRIVELSE

Et samlet kildemateriale av både publiserte og upubliserte tekster om og av Per Kleiva har vært viktige for denne boka, men det ble spesielt de timelange samtalene med han våren 2017 som til slutt ble retningsgivende for innholdet: Kleivas egne erfaringer på vei inn i kunstfeltet, viktige møter med samtidige kunstkollegaer i og utenfor atelierkollektiver, samt helt spesifikke kunstopplevelser. Disse hendelsene er viktige for å forstå Kleivas livs- og kunstenervalg. Hans grafiske blad ble utgangspunkt for malerier og skulpturarbeider, samtidig som han demonstrerte at materialarbeider og malerier også kunne ta form som grafiske trykk.

Han startet utdanningen sin på Statens Kunstakademi i Oslo, før han tok turen videre til Kunstakademiet i København, deretter i Firenze, for så å avslutte utdanningen sin på Kunstakademiet i Stockholm. Per Kleiva tilhørte dem som ville at kunsten skulle bety noe. Den skulle fungere i en politisk påvirkningsprosess.

Han var en av de store billedkunstnerne i denne epoken,men det må legges til at han var en så varm og vennlig person at det var et privilegium å ha møtt ham. Tel.: 22 44 85 86. E-post: [email protected]

RELATERTE BØKER