Det gylne snitt

Det gylne snitt - August Geelmuyden | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
August Geelmuyden
DIMENSJON
12,36 MB
FILNAVN
Det gylne snitt.pdf
ISBN
7794543841113

BESKRIVELSE

Hvorfor er ett ansikt penere enn et annet? Hvordan komponerer en fotograf et bilde? Hva gjør en bygning elegant og balansert?Det gylne snitt er en matematisk størrelse som har fascinert matematikere, kunstnere, filosofer, fysikere, arkitekter og musikere i flere tusen år. Det dukker opp over alt rundt oss ? i Nidarosdomen og Leonardo da Vincis malerier, i kroppen vår og DNA-spiralen ? og gir en forklaring på hvorfor vi oppfatter noe som vakkert eller harmonisk. Når vi synes noen er pene, kan det rett og slett være fordi det finnes en underliggende symmetri i ansiktet. Det samme er tilfellet med en rekke kjente kunstverk, bygninger og designklassikere. Det gylne snitt er et av naturens egne underverker. Dette er historien om hvordan det har utviklet seg til å bli et kulturelt fenomen.

Det gylne snitt tar utgangspunkt i høyden din. Det gylne snitt vil si et delingsforhold av en linje, eller et forhold mellom to lengder som er utregnet til å være det aller mest harmoniske for sinnet. Vi finner flere eksempler på det gylne snitt i dagliglivet, eksempelvis ved kredittkort, tv-skjermer og fyrstikkesker. Det gylne snitt er et konsept som har forbauset og fascinert menneskene siden det ble oppdaget.

På kroppen, i natu Det gylne snitt. Det gylne snitt er en spesiell form for asymmetrisk balanse.

RELATERTE BØKER