Forskning og folkemord

Forskning og folkemord - Øyvind Foss | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Foss
DIMENSJON
6,85 MB
FILNAVN
Forskning og folkemord.pdf
ISBN
1697790376123

BESKRIVELSE

Dette er historien om Tysklands ledende forskningsinstitusjon, Keiser Wilhelm-selskapet. Før og under andre verdenskrig var den særlig kontroversiell med hensyn til raseforskning og kjernefysisk forskning. I det store Keiser Wilhelm-selskapet fantes fremragende forskere, og både medløpere til og motstandere mot nazismen. Institusjonen har opplevd to verdenskriger, og boken skildrer de vitenskapelige, politiske og etiske utfordringene knyttet til kjernefysikk og rasehygiene. I 1947 endret instituttet navn til Max Planck-selskapet. Oppgjøret institusjonens fysikere tok med sin vitenskap manglet fullstendig innenfor rasebiologi og arvelighetsforskning. Her fraskrev forskerne seg alt ansvar for forsøk i konsentrasjonsleirer. Først i 2001 erkjente institusjonen skyld for mord og forbrytelser mot menneskeheten.

Vi har følgende formater tilgjengelige: E-bok, Heftet | 9788230401453 I det følgende skal jeg si noe om forholdet mellom retorikk og forskning i en politisert og verdiladet diskurs: striden om folkemordet på armenerne. Deportasjonene og massakrene i Armenia i 1915-16 var sammen med holocaust bakgrunnen for Raphael Lemkins begrep «folkemord», dannet i 1944 og grunnlag for konvensjonen av 1948. Klas-Göran Karlssons og Gerners forskning omhandler folkemord og autoritære styrer, mens Maria Karlssons forskning primært har omhandlet folkemordsfornektelse.

e-bok, 2014. Leveres direkte via nedlastning.

RELATERTE BØKER