Jordbok

Jordbok - Ellen Grimsmo Foros | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ellen Grimsmo Foros
DIMENSJON
8,44 MB
FILNAVN
Jordbok.pdf
ISBN
1049583710340

BESKRIVELSE

du strøk meg fram og skjulte meg med kyss hissa sopranen i alten og tetta sprekken i stemmen hvor lenge kan vi bo i denne måneden jeg spikka om armlenet til sleiv smørkniv tannpirker brente restene i ovnen mens småbjørka skjøt opp bak huset hvert år tilpasser vi dialekten til firmaets endrede organisering og kornets nye modningstid Denne samlingen har en ladning, retning og rytme som griper leseren fra første side. Med ubesværet autoritet skaper forfatteren store bevegelser der ulike steder og tider i menneske-hetens historie innlemmes i dagligdagse hendelser, og samlingens jeg og du således inngår i stadig skiftende sammenhenger.

Gården er nevnt i Biskop Eysteins jordebok fra ca. 1400 som Brotha, i lensregnskapene fra 1557 som Brotte, i manntallet fra 1666 som Braatte og i et matrikkelforarbeid i 1723 som Braate. «Enklere blir det ikke» sier Morten Bragdø.

1310-1350), Aslak Bolts jordebok ... Aslak Bolts jordebok er den eldste økonomiske beskrivelse av jordegods og andre eiendommer som tilhørte Nidaros erkebispedømme. Jordeboken er satt opp av erkebiskop Aslak Bolt (1428-50) en gang mellom 1432 og 1436, mest sannsynlig er den skrevet vinteren 1432-33.

RELATERTE BØKER