Hjerneslag

Hjerneslag - Steinar Sandnes | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Sandnes
DIMENSJON
5,19 MB
FILNAVN
Hjerneslag.pdf
ISBN
7627669196785

BESKRIVELSE

I april 2015 vart Steinar Sandnes råka av hjerneslag. Som logoped har han jobba tett med slagpasientar, no vart han sjølv pasient. Han hadde sett fram til ein kvardag som aktiv pensjonist, men hamna i ei sjukehusseng - delvis lamma og med store smerter. Sandnes veit godt at kvart minutt tel når du får slag. Likevel skulle det ta ca. 30 timar frå AMK (113) vart kontakta til han låg på operasjonsbordet ved Haukeland universitetssjukehus. I denne personlege boka skildrar han det fysiske og psykiske omfanget av eit hjerneslag, og sitt møte med helsevesenet - på godt og vondt. Sandnes fortel om den knallharde jobben som måtte til for å komme seg på føtene igjen, og om samarbeidet med sjukehus, spesialisthelsetenesta og det kommunale hjelpeapparatet. Og ikkje minst viser boka verdien av systematisk eigentrening. Verdien av å aldri gi opp! Boka vil vere ei god støtte til familiar som blir ramma av slag, for organisasjonar, opplærings- og behandlingsinstitusjonar, og det kommunale hjelpeapparatet.

Et uventet illebefinnende kan være hjerneslag. Har du mistanke om at noen er rammet, må du handle raskt og ringe 113! Lær deg symptomene og førstehjelp ved hjerneslag.

Personer ned i 20-årsalderen kan få hjerneslag. Også barn kan bli rammet, men det er imidlertid svært sjelden.

RELATERTE BØKER