Ibsens Keiser og Galilæer

Ibsens Keiser og Galilæer - Egil A. Wyller | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil A. Wyller
DIMENSJON
9,27 MB
FILNAVN
Ibsens Keiser og Galilæer.pdf
ISBN
9231503267741

BESKRIVELSE

I denne kommentaren vier forfatteren seg til Ibsens hovedverk Keiser og Galilæer I-II. Hans kommentarer gir historiske realopplysninger fra både antikken og Ibsens egen tid. Kommentarene, som løper langs teksten, scene for scene, og belyser den både estetiske og faktuelt, kan med fordel leses før man gir seg i kast med selve verket. Forfatteren åpner for en tolkning av hele Ibsens forfatterskap i metafysisk og religiøs retning. Med litteraturliste.

Sendes om 4 virkedager. Kjøp boken Ibsens Keiser og Galilæer av Egil A.

LPW har valgt disse stykkene ut fra deres retoriske fellesstrekk og lignende tematisering av «overgang.» Keiser og Galilæer, den store visuelle kunstneren Olga Tobreluts (1970-) sin billedserie, henter sin inspirasjon fra Ibsens skuespill med same navn fra 1873.Tobreluts sitt valg av skuespill støtter Ibsens kommentar om dette dramaet som hans hovedverk, i grell contrast til stykkets historiske resepsjon. Tilbake i Roma skrev Ibsen 16. september 1864 et lengre brev til Bjørnson, hvor han blant annet forteller om sine litterære prosjekter: «Her i Rom er der en velsignet Fred til at skrive i; fortiden arbejder jeg paa et større Digt og har i Forberedelse en Tragedie ‹Julian Apostata›, et Arbejde, som jeg omfatter med en ubændig Glæde og som jeg vist tror skal lykkes mig». Den unge Arne Garborg var svært fascinert av Henrik Ibsen.

RELATERTE BØKER