Solospill og fellesskap

Solospill og fellesskap - Thomas Mathiesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Mathiesen
DIMENSJON
11,81 MB
FILNAVN
Solospill og fellesskap.pdf
ISBN
5636653361367

BESKRIVELSE

Sosiolog Thomas Mathiesen (f. 1933) tok doktorgraden i 1965 på avhandlingen «The Defences of the Weak - A Sociological Study of a Norwegian Correctional Institution», hvor han rettet et kritisk blikk mot fengselsvesenet i Norge. Han ble professor ved Det juridiske fakultet i 1972, og har siden den gang jevnlig deltatt i den norske samfunnsdebatten. Han har skrevet mer enn 30 bøker siden 1965, som er oversatt til flere språk, og var med på å stifte og utvikle foreningen KROM (Norsk forening for kriminalreform) fra 1968. Solospill og fellesskap er en i hovedsak faglig selvbiografi. Vi følger Mathiesens barneår ute på Jar i Bærum under 2. Verdens.krig, videre til hans studietid i Wisconsin, USA, på 1950-tallet - da han uventet fikk øynene opp for faget sosiologi, fra å ha vært hovedsakelig opptatt av musikk og pianospill - og helt fram mot de senere års svært aktive pensjonisttilværelse. Boken er opprinnelig utgitt på engelsk under tittelen Cadenza hos European Group Press, 2017. Dessuten utgitt på serbisk i 2019. Denne norske utgaven inneholder en rekke nye tillegg og opplysninger.

- Dette er ikke en tid for å handle unilateralt, men for å gjøre det i fellesskap. Ikke solospill. Ordføreren skal ha gitt Lysne beskjed om at hun hadde helgen på seg til å levere inn oppsigelsen.

Jeg gjør ikke det. Helt […] SOLOSPILL OG FELLESSKAP av Thomas Mathiesen.

RELATERTE BØKER