Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land

Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land - Dag Solstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Solstad
DIMENSJON
8,37 MB
FILNAVN
Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land.pdf
ISBN
1473623575451

BESKRIVELSE

DAG SOLSTAD GYMNASLÆRER PEDERSENS BERETNING OM DEN STORE POLITISKE VEKKELSEN SOM HAR HJEMSØKT VÅRT LANDHøsten 1968 står en nybakt lektor på jernbanestasjonen i Larvik. Han skal snart begynne i sin første jobb, og har et sterkt ønske om å bli en normal og nyttig samfunnsborger, med jobb, familie og leilighet. Få år senere trekkes han inn i det som skal bli AKP (ml). I mange år domineres hans liv av Partiet, som han fortsatt er medlem av da han nedtegner sin beretning om disse årene. Han er 42 år gammel, skilt, hybelboer, og Kina er ikke lenger Den store Utopi.Da Gymnaslærer Pedersens beretning. kom ut i 1982 var mottagelsen overveldende, og romanen er blitt stående som et av Solstads hovedverker. Han utforsker her motsetningsforholdet knyttet til det å samtidig være intellektuell og kommunist, og åpner for eksistensielle så vel som politiske problemstillinger. Boken er bl.a. blitt lest som et vittig og ironisk oppgjør med AKP.

The title translates as Gymnasium Teacher Pedersen's Account of the Great Political Awakening Which Has Haunted Our Country.. The novel tells the story of the young history teacher Knut Pedersen and his involvement with the Maoist movement, more ... Kjøp Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land fra Tanum DAG SOLSTAD GYMNASLÆRER PEDERSENS BERETNING OM DEN STORE POLITISKE VEKKELSEN SOM HAR HJEMSØKT VÅRT LAND Høsten 1968 står en nybakt lektor på jernbanestasjonen i Larvik.

Romanen skildrer både arbeidet som lektor ... Med romanen Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land (1982) tar Solstad på mange måter et oppgjør med fundamentet for sosialrealismen. Romanen viser at det politiske opprøret på 1970-tallet, et opprør Solstad selv var en del av, ikke bare var preget av samhold og entusiasme. Tips til andre oppgaver/særemner som filmen kan anspore til: Studer de tre AKP(m-l)-romanene til Dag Solstad: «Arild Asnes 1970», «Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land» og «Roman 1987». Dag Solstads "Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land" tar for seg en periode av norsk samfunnsliv som inneholdt store endringer, som ... Kjøp 'Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land, roman' av Dag Solstad fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER