Kjell Aukrust

Kjell Aukrust - Sigmund Løvåsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigmund Løvåsen
DIMENSJON
10,3 MB
FILNAVN
Kjell Aukrust.pdf
ISBN
7001125638798

BESKRIVELSE

Sigmund Løvåsen forteller varmt og innsiktsfullt om multitalentet fra Alvdal i den første brede Aukrustbiografien. Det er beretningen om en skolesvak gutt som endte med å bli landets mest leste forfatter, en aldri hvilende kreativ hjerne som kunne fremtrylle poetiske, neddempede stemningsbilder og burleske, lattervekkende overdrivelser med samme begeistring. Den erfarne forfatteren Løvåsen tegner hele bildet av et fantastisk livsløp, både den livsbejaende folkefavoritten, og den søkende og ofte usikre kunstnersjelen.

Med sine illustrerte småstubber fra barndommen bidrog han mer enn noen annen til å gjøre Alvdal kjent som noe mer enn et kaldt stoppested sør for Røros, og i den imaginære fjellbygda Flåklypa skapte han et univers av figurer som hver på sin måte fant en plass i nordmenns ... Kjell Aukrust kom inn på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, på tegnelinja, allerede som 16-åring. «Kjell Aukrust er eller skal bli maler - går på malerskole.

Kjell Aukrust var vårt kanskje mest folkekjære multitalent; tegner, forfatter, maler, oppfinner, humorist og lyriker ... Aukrust Dame bærer grøt til låven Mittet serie N 2689 st Rykene 1945 st julemerke Røde kors Kjell Aukrust, Drammens Tidende Buskerud. Sidsel Helliesen, ansvarlig for utstillingen, forteller at hun ble godt kjent med Aukrust.

RELATERTE BØKER