Mellom Quisling og kongen

Mellom Quisling og kongen - Truls Synnestvedt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Truls Synnestvedt
DIMENSJON
10,33 MB
FILNAVN
Mellom Quisling og kongen.pdf
ISBN
1290114106771

BESKRIVELSE

Han var ønsket av alle. Den norske Amerikalinje ønsket ham til å bygge opp det nye rederiet. Kong Haakon ønsket ham som sin venn. Norsk-amerikanerne ønsket ham som skipper på reisen over Atlanterhavet. Men dessverre var han i 1940 også ønsket av tyskerne og de norske nazistene. Dette er historien om Kjeld Stub Irgens.

tyskvennlig regjering under ledelse av nasjonalsosialisten Vidkun Quisling. Kongen la de tyske kravene fram for et ekstraordinært statsråd i Nybergsund.

Etter filmen Max Manus som er skjemmet med flere historiske feil, var det grunn til å avvente Kongens nei med en viss skepsis. Inntrykket er imidlertid at dette er et forsøk på å holde seg til etablert kunnskap om hvordan kongen tenkte og handlet i de tre døgnene fra det tyske angrepet om morgenen 9.

RELATERTE BØKER