Kvinner i krig

Kvinner i krig - Gitte Haug | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gitte Haug
DIMENSJON
3,34 MB
FILNAVN
Kvinner i krig.pdf
ISBN
1181004594401

BESKRIVELSE

"Kvinner i krig" er den sanne fortellingen om to kvinner - Gitte (15) og moren (45). Gitte har vokst opp i en velstående familie i Berlin. Moren var opprinnelig tysk, faren var norsk og flyttet tilbake til Norge da Gitte ennå var et lite barn. Vi følger mor og datter i Tyskland i de siste månedene av andre verdenskrig og inn i tidlig fredstid. Russerne ruller inn med store tanks 2. februar 1945, og tiden etter er kaotisk og omskiftelig. Mor og datter må bruke alle sine krefter på å overleve. Dette er en historie om å bli voksen under ekstreme forhold, om en mor som gjør alt for å beskytte sin datter, om glimt av lykke og latter midt i ruinene, om freden som kommer, og til slutt: om overlevelse for Gitte og undergang for moren.

Noen havnet i kamp, andre gikk inn som sykepleiere. Etter som okkupasjonen satte seg, meldte flere kvinner seg.

Det er ikke bare alternative fakta vi skal bekymre oss for ved «post-fakta samfunnet», men også at bistandspolitikk utformes på grunnlag av «ønskelige fakta» om kjønnsroller i krig og konflikt, hevder forsker. DEN STORE KRIGEN Arbeidsoppgaver Nettoppgaver. Årsakene til første verdenskrig Kvinnene under første verdenskrig Skyttergravsliv og kampmoral Hva om Tyskland hadde vunnet 1.

RELATERTE BØKER