Ord er makt

Ord er makt - Sara Gunnerud, Wegard Harsvik | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sara Gunnerud, Wegard Harsvik
DIMENSJON
12,9 MB
FILNAVN
Ord er makt.pdf
ISBN
1297301076805

BESKRIVELSE

Det pågår en strid, der ord er våpen. Striden handler om hvem som får sette agendaen, definere samfunnsproblemene og hva politikerne kan gjøre med dem. Den som får bestemme hva den offentlige debatten skal handle om, og på hvilke vilkår, har et stort overtak. Forfatterne viser hvordan valg av ord og bilder påvirker den politiske dagsordenen og hvordan vi tenker på det som diskuteres i samfunnsdebatten. Med utgangspunkt i språkvitenskapen brukes konkrete eksempler på politiske ordvalg for å understreke at ord har påvirkningskraft. Hvordan skal sentrum-venstresiden forholde seg til dette? Lar mediene seg bruke til å fremme en politisk agenda når de benytter høyresidens begreper? Det handler om kvaliteten på den offentlige samtalen. Språk bør brukes til å diskutere uenigheter og problemer, og ikke til å tilsløre forskjeller.I denne nye utgaven er det i tillegg med et helt nytt kapittel om Donald Trumps språk.

august 2015 om korleis høgresida bruker ord bevisst og målretta for å vinne større terreng. Det pågår en strid, der ord er våpen. Striden handler om hvem som får sette agendaen, definere samfunnsproblemene og hva politikerne kan gjøre med dem.

Men enden er ennå ikke å se. Språk er makt er en norsk sakprosabok fra 1973, skrevet av Rolv Mikkel Blakar, professor i psykologi.Boka har blitt gjenutgitt i alt 6. utgaver, senest i 2006 (ISBN 82-530-2851-2).Boka handler om språkpsykologiske og språksosiologiske emner, og det er sagt at «boka opna eit nytt perspektiv på språk og vart raskt eit munnhell»..

RELATERTE BØKER