Smilet er en flyktig tilstand

Smilet er en flyktig tilstand - Gunvald Opstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunvald Opstad
DIMENSJON
3,76 MB
FILNAVN
Smilet er en flyktig tilstand.pdf
ISBN
6697501216168

BESKRIVELSE

Ottar Helge Johannessen har en sentral plass i den norske grafikkhistorien, både som kunstner, pedagog og organisasjonsmann. Som grafiker og tusjmaler er han ensomhetens skildrer fremfor noen i norsk billedkunst. Med urokkelig konsekvens har han dokumentert det moderne menneske i en fremmedgjort og nådeløs verden, skremt og utstøtt, bastet og bundet, plassert på en øde strand, blant ødelagte byer og forrevne klipper, i en ensom manesje eller på et torg, omgitt av flagrende skjemaer og uforståelige tegn. I 22 år var han lærer ved Kunst- og håndverksskolen, derav åtte år som overlærer og avdelingsleder for den legendariske radérklassen. Han var styremedlem i Bildende Kunstneres Styre i seks år, og i ti år styremedlem og nestformann i Foreningen Norske Grafikere. Han er innkjøpt med førti arbeider av Nasjonalgalleriet og Museet for samtidskunst, har stilt ut over store deler av verden, og er representert i Statens museum for kunst i København, Narodny Galleri i Praha, The Fine Arts Gallery of San Diego, Oregon State University og Dittman Collection i USA, Nasjonalmuseet i Reykjavik, Galleri Vlidich i Lidice og Galleri Numero i Firenze. Boka er skrevet av kulturjournalisten og forfatteren Gunvald Opstad, og bringer et bredt utvalg av kunstnerens arbeider fra hele hans karriere.

adjektiv kortvarig, lite inngående et flyktig bekjentskap En gruppe sosialpsykologer fra University of Wisconsin har samlet tidligere studier for å undersøke grunnlaget for sammenhengen mellom slik simulering av ansiktsuttrykk og hvordan vi tolker andres følelser. Det er ikke bare smil som smitter.

Han er født i Farsund i 1930 og utdannet ved akademiene i Oslo, Firenze og Amsterdam, foruten hos Stanley W. Hayter i Atelier 17 i Paris. Av kunstbøker har han utgitt "Sørlandet og malerne" (1991), "Vinterland", om dronning Sonjas OL-utstilling av norske vintermalerier (1993), og biografier om malerne Amaldus Nielsen (1992) og Olaf Isaachsen (1993), billedveveren "Else Marie Jakobsen", (1987), grafikeren Reidar Rudjord (2007), "Smilet er en flyktig tilstand" om grafikeren Ottar Helge Johannessen (2008) foruten "Fandango! Kjøp Reidar Rudjord fra Norske serier Foto: Gunvald Opstad Reidar Rudjord er en av landets mest anerkjente grafikere, hjemstavnsskildrer og internasjonalist på samme tid.

RELATERTE BØKER