Jødeaksjonen - og nye gråsoner

Jødeaksjonen - og nye gråsoner - Tore Pryser | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Pryser
DIMENSJON
7,61 MB
FILNAVN
Jødeaksjonen - og nye gråsoner.pdf
ISBN
2405357233366

BESKRIVELSE

"Jødeaksjonen og andre gråsoner" er ei ny bok som historieprofessor Tore Pryser skriver om svik og gråsoner under andre verdenskrig. Han fortsetter med å presentere oss for saker som viser at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom "helter" og "skurker". Her kan du lese om Astrid Døvle Dollis og hennes regjeringsplaner, om nordmenn i tysk tjeneste i Storbritannia og med i ekspedisjoner til Grønland, om jernbanemannen Nils Haugen, som ufrivillig ble Henry Rinnans "negative agent", og om politifolk og hjelpere som arresterte jøder for deportasjon til Tyskland. Og om de to jødene Elena Feinsilber og Victor Goldschmidt som slapp unna "Donau"-transporten på kaia på Vippetangen. Og mange andre historier.

I Varulven fortsetter Tore Pryser sitt arbeide med å kaste nytt lys over vår okkupasjonshistorie. Mye av den tradisjonelle forskningen er basert på enten-eller-tenkning, der okkupasjonsårene forstås ut fra begrepene motstand mot okkupanten og NS, eller samarbeid med ... Kjøp Svik, gråsoner og heltemot fra Norske serier Historikeren Tore Pryser vil med boka 'Svik, gråsoner og heltemot.

Rånåsfoss: Sandnes. 1: Dahl (2004: 435): «Han [Wagner] hadde i avhør forsikret at aksjonen i november 1942 var igangsatt etter oppfordringer fra Quisling-regjeringen, en historie uten basis i virkeligheten», anførsel i Quislings forsvarsskrift. Kjøp Svik, gråsoner og heltemot fra Bokklubber Historikeren Tore Pryser vil med boka 'Svik, gråsoner og heltemot.

RELATERTE BØKER