Betraktninger over revolusjonen i Frankrike

Betraktninger over revolusjonen i Frankrike - Edmund Burke | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edmund Burke
DIMENSJON
9,76 MB
FILNAVN
Betraktninger over revolusjonen i Frankrike.pdf
ISBN
6154619686417

BESKRIVELSE

"Betraktninger over revolusjonen i Frankrike" ble utgitt i 1790, halvannet år etter stormingen av Bastillen. Den franske revolusjon var et viktig vannskille i moderne europeisk historie, men den gjorde Edmund Burke skrekkslagen. Hundre år tidligere var Englands kong Jakob 2 blitt fordrevet fra tronen, en omveltning som i Burkes øyne var en forandring til det bedre. Men hva var forskjellen mellom de to revolusjonene? For Burke var svaret opplagt. Mens de engelske opprørerne handlet i nødverge, var revolusjonen i Frankrike et anslag mot en "imøtekommende konge". Formålet med "Betraktninger over revolusjonen i Frankrike" er å advare mot revolusjonært overmot. Burke maner til varsomhet, for selv om revolusjon kan være riktig i ekstreme situasjoner, er politisk reform alltid å foretrekke.

Read 235 reviews from the world's largest community for readers. The book, however, is far more than a ... betraktninger over revolusjonen i frankrike Dette er boka som, slik Raino Malnes skriver i innledningen, "innstiftet konservatismen som tenkemåte og politisk bevegelse".

The book, however, is far more than a ... betraktninger over revolusjonen i frankrike Dette er boka som, slik Raino Malnes skriver i innledningen, "innstiftet konservatismen som tenkemåte og politisk bevegelse". Burke hadde forsvart både den amerikanske revolusjonen og den engelske "ærerike" revolusjonen, men her går han til angrep på de franske revolusjonære, som ville kullkaste hele staten og bygge opp helt nye ... Den franske revolusjon betegner de store sosiale og politiske omveltningene i Frankrike i perioden 1789-1799.

RELATERTE BØKER