Det moderne

Det moderne - Dag Østerberg | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Østerberg
DIMENSJON
12,2 MB
FILNAVN
Det moderne.pdf
ISBN
8325112592448

BESKRIVELSE

«Storslått oppsummering av den moderne, vestlige kultur.»Dag Herbjørnsrud, Aftenposten Det moderne er ikke en kulturhistorie i tradisjonell forstand. Boken gir en tolkning av Vestens kultur i de siste århundrer ut fra hva Østerberg ser som dens egenart . hva som er modernitetens kode. Målet er å gi et helhetsbilde. «Dag Østerbergs Det moderne må være et av århundrets dristigste skrifter . boken skulle egentlig ikke være gjenstand for en summarisk anmeldelse, men for et seminar eller et semesterkurs. Minst.» Kjell Olaf Jensen, Dagsavisen

Våre moderne helter drar alltid på nye eventyr. Enten de heter Indiana Jones eller Harry Potter eller Luke Skywalker. Mål og innhald.

På den ene ytterkanten finner vi marxistene som stadig går ut fra at det moderne samfunnet er et klassesamfunn. I begrepet moderne henviser man til en tid eller et referansepunkt ulik fortiden, i modernisering tenker man på en prosess som legger tradisjoner bak seg og som gjerne er knyttet til økonomisk utvikling, og og i modernisme visse typer uttrykk i kultursektoren (f.eks. litteratur, billedkunst)..

RELATERTE BØKER