Mystikk og overtro i Oslomarka

Mystikk og overtro i Oslomarka - Even Saugstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Even Saugstad
DIMENSJON
7,80 MB
FILNAVN
Mystikk og overtro i Oslomarka.pdf
ISBN
8345455650851

BESKRIVELSE

Bak hver en stein og fjellrabbe i Oslomarka kunne du for 150 år siden treffe på både huldra og nissen. Eller selveste trollgubben. Og var du riktig heldig - eller kanskje uheldig - kunne du også møte et gjenferd. Historiefortellere har helt siden Asbjørnsen og Moes tid visst å samle inn fortellinger med tilsnitt av mystikk og overtro. Sagn og historier fra en rekke kilder er nå samlet i bokform og kan glede (og kanskje skremme) dagens turfolk. Boka har historier fra Krokskogen, Vestmarka, Bærumsmarka, Nordmarka, Romeriksåsene, Lillomarka, Østmarka og Sørmarka. De fleste historiene er fra våre oldeforeldres dager - minst. Men noen er også fra nåtid. Bli med og hils på Gygra i Gyrihaugen, heksene på Kolsås, huldra på Nysetra, Svartemagisteren ved Katnosa, gjenferdene ved Vangen og nissen på Nuggerud. Boka har også historier om kastesteiner, trolldomskyndige finner og overtroiske kølabrennere. Med nye og gamle bilder, samt tegninger laget spesielt for denne boka, er håpet at leserne kommer i den rette stemning. God tur - hvis du tør!

1.700 km2 fordelt på 14 kommuner og 2 fylker. Pris: 344,-. innbundet, 2017.

Foto: Espen Rellsmo. Samling i forbindelse med gjenåpningen av «Korketrekeren» mellom Ulsrudvann og Sarabråten, februar 2017. Kjøp Mystikk og overtro i Oslomarka fra Bokklubber Even Saugstad tar den som tør med til Oslomarka og presenterer sagn og historier fra en rekke kilder utstyrt med nye og gamle bilder og tegninger.

RELATERTE BØKER