Norsk barndom gjennom 150 år

Norsk barndom gjennom 150 år - Kari Blom | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Blom
DIMENSJON
8,76 MB
FILNAVN
Norsk barndom gjennom 150 år.pdf
ISBN
3157321887027

BESKRIVELSE

Begrepet barndom er en sosial konstruksjon, og barns kår har variert historisk og etter sosial klasse, kjønn og geografisk tilhørighet selv i et relativt homogent samfunn som det norske. Boken beskriver utviklingen av den norske barndommen fra midten av 1800-tallet og frem til i dag, slik den har utfoldet seg i familien, barnehagen, skolen, arbeidslivet og fritiden. Gjennom lange historiske linjer gir forfatteren en innføring i denne prosessen, som også omfatter fremveksten av velferdsstaten og et større offentlig ansvar for barn. Slik kunnskap om fortiden er nødvendig for å forstå samtiden og gir oss bakgrunn for vår tenkning om fremtiden. Boken er tilpasset førskolelærerutdanningens krav om et historisk perspektiv på familie og barndom så vel som kunnskaper om barnehagens historie. Den henvender seg også til andre studenter, fagfolk og foreldre som interesserer seg for utviklingen av norske barns kår. Kari Blom er pensjonist og var tidligere førsteamanuensis i samfunnsfag ved førskolelærer- og allmennlærerutdanningen ved Høgskolen i Bergen, hvor hun også var rektor i seks år. Hun er fagbokforfatter og har publisert en rekke artikler i ulike fagtidsskrifter.

Overordnet post: Norbok Språk: Norsk (Bokmål) ISBN: 8205087237 Emne: litteraturhistorie Dewey: 839.823009 839.909 Annen klassifikasjon: A 61b5c ... Hovedtendensen i temperaturutviklingen for Norge de siste drøyt 100 år er at det har blitt varmere. Fra 1900 frem til cirka 1985 lå temperaturen jevnt nær normalen, med en kortvarig varmere periode på 30-tallet.

Begjærets palass bok - Naguib Mahfouz .pdf. Beleiringen av Lisboa ebok - José Saramago .pdf.

RELATERTE BØKER