Ustabilitetens politiske økonomi

Ustabilitetens politiske økonomi - Ingrid Hjertaker, Bent Sofus Tranøy | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingrid Hjertaker, Bent Sofus Tranøy
DIMENSJON
6,65 MB
FILNAVN
Ustabilitetens politiske økonomi.pdf
ISBN
5828319248673

BESKRIVELSE

Ustabilitetens politiske økonomi handler om hvordan vi havnet i en situasjon der finanskriser og bekymring for finansiell ustabilitet er blitt en del av hverdagen. Den setter også et navn på dagens kapitalisme, den er finansialisert, en tilstand preget av maktforhold, institusjoner, fordelingsmønstre og forretningsmodeller som avviker sterkt fra den mer produksjonsorienterte og langsiktige kapitalismen som dominerte i perioden etter 2. verdenskrig og fram til 1980-tallet. Boka tar for seg to historiske perioder med monetært samarbeid, gullstandarden og Bretton Woods, og sammenligner disse med dagens regime. Finanskrisen og eurokrisen undersøkes, vi ser på hvorfor disse enorme krisene oppstod, hvordan man tolket dem, og hvordan de ble forsøkt løst. Hvilke politiske, økonomiske og idémessige endringer muliggjorde fremveksten av en enorm, politisk mektig og ustabil finanssektor? Hvordan havnet vi i 2007 i en situasjon hvor banker var både «too big to fail» og «too big to jail» og måtte reddes av skattebetalerne? Hvorfor ble eurokrisen dypere og mer langvarig enn finanskrisen i USA? Er finanssektoren bedre regulert og mer stabil ti år etter krisen?Boka er aktuell for bachelor- og masterstudenter i samfunnsfag og historie og for andre med interesse for finans og internasjonal politisk økonomi.

Den setter også et navn på dagens kapitalisme, den er finansialisert, en tilstand preget av maktforhold, institusjoner, fordelingsmønstre og forretningsmodeller som avviker sterkt fra den mer produksjonsorienterte og langsiktige ... Ustabilitetens politiske økonomi handler om hvordan vi havnet i en situasjon der finanskriser og bekymring for finansiell ustabilitet er blitt en del av hverdagen. Den setter også et navn på dagens kapitalisme, den er finansialisert, en tilstand preget av maktforhold, institusjoner, … Ustabilitetens politiske økonomi handler om hvordan vi havnet i en situasjon der finanskriser og bekymring for finansiell ustabilitet er blitt en del av hverdagen.Den setter også et navn på dagens kapitalisme, den er finansialisert, en tilstand preget av maktforhold, institusjoner, fordelingsmønstre og forretningsmodeller som avviker sterkt fra den mer produksjonsorienterte og langsiktige ... De to statsviterne Ingrid Hjertaker og Bent Sofus Tranøy har i år utgitt boka «Ustabilitetens politiske økonomi.Om fremveksten av finansialisert kapitalisme».Det er den mest oversiktlig framstillinga hittil på norsk om hvorledes den globaliserte finanskapitalen har vokst fram og tatt over dominansen i økonomien i verden i dag, og hvilke risikoer for nye kriser dette innebærer. Av Øyvind Andresen.

Kjøp boken Ustabilitetens politiske økonomi av Ingrid Hjertaker, Bent Sofus Tranøy (ISBN 9788202434939) hos Adlibris.com. Fri frakt.

RELATERTE BØKER