En forlegger for alle

En forlegger for alle - Thore Lie | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thore Lie
DIMENSJON
5,99 MB
FILNAVN
En forlegger for alle.pdf
ISBN
5217654337122

BESKRIVELSE

I 2018 er det 100 år siden forretningsmannen, forleggeren og filantropen Johan Sørensen døde. På 100-årsdagen for hans død er det på sin plass å minnes ham som en betydningsfull norsk kulturpersonlighet, og som en sentral forlegger bak billigbokserien Bibliothek for de tusen hjem, kanskje en av de viktigste i norsk bokhistorie. Sørensen var også en av de første her hjemme som satset på populærvitenskapelig litteratur, han var Darwins norske utgiver og det var i hans bokserie at Darwins hovedverk «The Origin of Species», for første gang kom i norsk oversettelse. Den foreliggende boken består av tre hoveddeler, der første del gir en kortfattet beskrivelse av Johan Sørensens mangfoldige liv, del to omhandler Bibliothek for de tusen hjem, som en del av norsk bokhistorie og siste del gir en beskrivelse av samtlige titler i Bibliotheket, med bibliografiske data, kommentarer og opplysninger om den enkelte forfatter.Det er mitt håp at dette bidraget ytterligere kan belyse denne kanskje litt ukjente, men likevel viktige siden av norsk forlags- og bokhistorie, samt fremheve Johan Sørensens innsats som en forlegger for alle. Thore Lie (f. 1947) biolog dr. scient. og sakprosaforfatter. Tidligere forlagsredaktør, bl.a. i Universitetsforlaget og Gyldendal Akademisk. Redaktør og forfatter av en rekke artikler og bøker innen norsk kultur- og vitenskapshistorie.

Han har blitt en av våre mest leste, kritikerroste og prisbelønte forfattere og mottok Nordisk Råds litteraturpris i år. Sommerhuset i Danmark er et av de viktigste stedene for ham når det gjelder å finne tilbake til de små minnene som setter i gang skrivingen. Som forlegger er han mest kjent for sin banebrytende serie med kvalitetsbilligbøker: Bibliothek for de tusen hjem.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788230017975 Kjøp En forlegger for alle fra Tanum I 2018 er det 100 år siden forretningsmannen, forleggeren og filantropen Johan Sørensen døde. På 100-årsdagen for hans død er det på sin plass å minnes ham som en betydningsfull norsk kulturpersonlighet, og som en sentral forlegger bak billigbokserien Bibliothek for de tusen hjem, kanskje en av de viktigste i norsk bokhistorie. I 2018 er det 100 år siden forretningsmannen, forleggeren og filantropen Johan Sørensen døde.

RELATERTE BØKER