Sigurd Evensmo

Sigurd Evensmo - Stian Bromark, Halvor Finess Tretvoll | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stian Bromark, Halvor Finess Tretvoll
DIMENSJON
9,47 MB
FILNAVN
Sigurd Evensmo.pdf
ISBN
5298940871238

BESKRIVELSE

Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. I biografien Alene mot de mange forteller journalistene Stian Bromark og Halvor Tretvoll for første gang hele historien om Evensmos dramatiske liv.

I ungdomsåra var han aktiv for Clarté og i kontakt med Mot Dag, men han meldte seg inn i ... Sigurd Evensmo er en av de mest leste forfatterne i norsk etterkrigslitteratur. Særlig huskes han for Englandsfarere og romantrilogien Grenseland, Flaggermuseneog Hjemover..

Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. Sigurd Evensmo (1912-1978), født på Hamar, ble 18 år gammel journalist i Hamar Arbeiderblad. Siden arbeidet han blant annet i Arbeiderbladet som journalist fram til 1940.

RELATERTE BØKER