Gå til mauren

Gå til mauren - Nina Goga | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Goga
DIMENSJON
8,60 MB
FILNAVN
Gå til mauren.pdf
ISBN
5978855517376

BESKRIVELSE

Det vrimler av maur i nordisk og internasjonal barnelitteratur. Hvorfor gjør det det? Er maurens ulike væremåter eksempler til etterligning? Men hvilke maur skal leseren etterligne? Den flittige, den samfunnsorganiserende, den krigerske eller den vimsete mauren? Gå til mauren. Om maur og danning i barnelitteraturen tar for seg et omfattende og variert utvalg barnelitterære tekster der maur opptrer. Gjennom nærlesninger og sammenlikninger undersøkes disse tekstene enten som eksempler på slitesterke forestillinger om maurens eksemplariske karakter eller som produktive problematiseringer av denne. Det vi leser danner oss som mennesker. Ved å stille barnelitteraturens ulike maur sammen med de siste års drøftinger av danningsbegrepet, bidrar også boken med nye perspektiv på dagens danningsdebatt innenfor høyere utdanning.

Latskap er et velkjent personlighetstrekk som er hyppig omtalt blant annet i gamle bibelske tekster.Latskap kan ha sykelige årsaker. Mauren året rundt-vår Vinteren er over og naturen våkner til liv. Hva gjør mauren? Vi skal også spikke litt og lære litt om trær.

Den er sulten og trekker innendørs for å finne mat. Finner ikke sukkermauren mat ute i naturen, kan den lete seg inn i hus på søken etter mat i form av noe søtt.

RELATERTE BØKER