Arktisk jaktsafari

Arktisk jaktsafari - Kjell-G. Kjær | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell-G. Kjær
DIMENSJON
10,81 MB
FILNAVN
Arktisk jaktsafari.pdf
ISBN
1274561805760

BESKRIVELSE

Arktisk jaktsafari handler om den første storviltjakten i nordområdene. Jegerne var i hovedsak eventyrlystne og velstående utenlandske aristokrater som drev jakt på polardyr ved Svalbard, Grønland og Novaja Semlja. Boken bygger på jegernes egne beretninger slik det framkommer i brev, dagbøker og øvrige upubliserte og publiserte kilder. Illustrasjonene i Arktisk jaktsafari er unike. Flere jaktlag hadde med fotograf eller tegner som dokumenterte jaktscener, og boken inneholder en stor mengde historiske bilder som på unikt vis dokumenterer storviltjakten i nordområdene fra siste halvdel av 1800-tallet. Kjell-G. Kjær har tidligere gitt ut Tragedien i Svenskhuset (2012) sammen med Ulf Aasebø og Ishavsfarerne 1859-1909 (2016).

Adelsfolk fra Europa og styrtrike amerikanere valfartet til arktis for å drive jakt. Mange kvenske ishavsfolk var hyret inn som guider, framgår det av boken «Arktisk jaktsafari.» Lii Polarkveld på Ishavsmuseet med Kjell Kjær om Arktisk Jaktsafari Fredag, 30 august, 2019 klokka 19:00 Fredag 30.

Kjær som opnar haustens runde med polarkveldar på Ishavsmuseet, med føredraget «Arktisk jaktsafari 1859 - 1909» Frå byssa på museet vert det, passande nok, servert steik av moskus. Arktisk jaktsafari handler om den første storviltjakten i nordområdene. Jegerne var i hovedsak eventyrlystne og velstående utenlandske aristokrater som drev jakt på polardyr ved Svalbard, Grønland og Novaja Semlja.

RELATERTE BØKER