En kort historie om rettsoppgjøret etter krigen

En kort historie om rettsoppgjøret etter krigen - Hans Fredrik Dahl | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Fredrik Dahl
DIMENSJON
4,78 MB
FILNAVN
En kort historie om rettsoppgjøret etter krigen.pdf
ISBN
2539410699465

BESKRIVELSE

Norge var en splittet nasjon etter krigen - ikke alle hadde kjempet mot de tyske okkupantene. Fem år med krig hadde etterlatt dype sår som måtte leges i form av et rettslig oppgjør med dem som hadde samarbeidet med tyskerne. Oppgjøret skulle samle landet, og bli oppfattet som rettferdig, men var det mulig når befolkningen var så splittet? Rettsoppgjøret ble opprivende, fullt av dilemmaer, og tok svært lang tid.Hans Fredrik Dahl gir en kortfattet og oversiktlig introduksjon til rettsoppgjøret, der spørsmål om rettsfølelse og mulige veier til forsoning var sentrale.

Professor Johannes Andenæs gir i artikler og opplysningsskrifter om landssvik-oppgjøret2) også en kort omtale av motivene, bygd dels på erfaringer fra sakene, dels på andre undersøkelser. En kort historie om rettsoppgjøret etter krigen Sakprosa Pax Forlag, 2018. Hans Fredrik Dahl er en av nestorene innen forskning på andre verdenskrig.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris En kort historie om rettsoppgjøret etter krigen Hans Fredrik Dahl Norge var en splittet nasjon etter krigen - ikke alle hadde kjempet mot de tyske okkupantene. Norge var en splittet nasjon etter krigen - ikke alle hadde kjempet mot de tyske okkupantene. Fem år med krig hadde etterlatt dype sår som måtte leges i form av et rettslig oppgjør med dem som hadde samarbeidet med tyskerne.

RELATERTE BØKER