EØS-rett

EØS-rett - Fredrik Sejersted, Finn Arnesen, Ole-Andreas Rognstad, Sten Foyn, Olav Kolstad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Fredrik Sejersted, Finn Arnesen, Ole-Andreas Rognstad, Sten Foyn, Olav Kolstad
DIMENSJON
5,59 MB
FILNAVN
EØS-rett.pdf
ISBN
7293362957370

BESKRIVELSE

EØS-rett gir en innføring i hvordan Norge gjennom EØS-avtalen har blitt en del av rettsutviklingen i EU, hvordan de felles europeiske reglene er gjennomført i norsk rett og hvilke utfordringer dette reiser for norske jurister.Denne tredje utgaven av EØS-rett er oppdatert med viktige regelendringer som har kommet til siden forrige utgave.Denne utgivelsen er også tilgjengelig i digital versjon på juridika.no.

Det overordnede målet med avtalen er å knytte land som står utenfor EU til EUs indre marked.EØS-reglementet trådte i kraft 1. januar 1994 EU/EØS-rett er et komplekst juridisk fagområde, som gjennom EØS-avtalen har fått stor betydning for næringslivet og det offentlige i Norge.

1408/71 ... EØS-rett i et nøtteskall gir en oversikt over EUs og EØS' institusjoner, rettskilder og lovgivningsmodeller. I tillegg beskrives EØS-avtalens materielle regler: det indre marked (fri bevegelse av varer, tjenester, personer og kapital), konkurransereglene rettet mot det offentlige (statsstøttereglene og anskaffelsesreglene) og konkurransereglene rettet mot foretak. [34] Sejersted, Arnesen, Rognstad, Kolstad; EØS-rett, 3.

RELATERTE BØKER